Husaberg
Go Back   Husaberg Forum > Lobby > New Users

New Users Post up here and introduce yourself!


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
April 20th, 2017, 11:25 AM   #11
Junior Member
 
Joined: Apr 2017
From: chattanooga, tn.

Posts: 13
Thanks: 0

I Ride:
So I try with the old unit, even though I get no reading red to black? And, you are correct about seeing all the coils through the back of the new unit. Sorry to take so much of your time.
fossilrider is offline  
 
April 20th, 2017, 11:01 PM   #12
Senior Member
 
Joined: Nov 2001
From: Ely, England

Posts: 15,346
Thanks: 393

I Ride: Husaberg FE501e 2003
no, i'm just trying to work out with you what you have. the old/rough one then is the correct one and it is knackered. you CANNOT see the spools of wire through the back of this.

I suggest that you get it to me for exchange Foss and also, send in the Mk1 stator and the red coil. i will see if my 1998 can run with the coil and that way you pay less.

i'll give you money for the coil and stator OK?

Taffy
Taffy is offline  
April 21st, 2017, 04:48 AM   #13
Junior Member
 
Joined: Apr 2017
From: chattanooga, tn.

Posts: 13
Thanks: 0

I Ride:
sounds good. What do I need to plan, approximately, pricewise (USD)? Also I need your address to ship to.
fossilrider is offline  
April 21st, 2017, 05:44 AM   #14
Senior Member
 
Joined: Nov 2001
From: Ely, England

Posts: 15,346
Thanks: 393

I Ride: Husaberg FE501e 2003
please do business away from this page.

what i will say to you or anyone is this: always mark the value as nil/nada/phuq all etc. 'for repair' is the other one. for insurance purposes = the same thing otherwise you'll pay import duty coming into the UK.

my details are under contact us on our web shop. also, take the mobile number as the parcel will want this.

Taffy
Taffy is offline  
December 17th, 2017, 06:49 AM   #15
Junior Member
 
Joined: Apr 2017
From: chattanooga, tn.

Posts: 13
Thanks: 0

I Ride:
OK guys, I have the bike all back together and have started it a few times and it seems to be running great, though I haven't actually ridden it yet just started it and let it run a few minutes while sitting still. I am a bit confused about the ignition timing though, since I see no marl anywhere, when looking through the timing inspection hole, to line the mark on the flywheel up with. Maybe I am just overlooking it.? I am also confused since sometimes is starts right away and sometimes not. Jampe, you mentioned the decomp mod. What does that consist of? Is it something I can do or does it require additional parts? I am ready to start riding but need to finalize these small issues, especially making sure the ignition timing is correct. Thanks for any help. Foss
fossilrider is offline  
December 17th, 2017, 10:54 PM   #16
Senior Member
 
Joined: Nov 2001
From: Ely, England

Posts: 15,346
Thanks: 393

I Ride: Husaberg FE501e 2003
if you have a SEM unit it will be black plastic coated and should have a white line marked on it.

if you have the electrex unit it won't have any marks. all you see are the spools of copper wire on each coil.

WHY?

Taffy
Taffy is offline  
Reply

  Husaberg Forum > Lobby > New Users

Tags
501, newbie



Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Newbie motobrox New Users 0 October 13th, 2014 08:41 AM
Another newbie! marks New Users 0 June 28th, 2014 08:26 AM
newbie ? mctechmike New Users 2 April 22nd, 2014 12:30 PM
Newbie with FC 600 gixergav Husaberg 3 August 26th, 2010 12:24 PM
Another newbie Sjokske New Users 3 February 28th, 2010 08:42 AM


Facebook Twitter Google+ RSS Feed