Husaberg
Go Back   Husaberg Forum > Mechanical and Technical > Mechanical

Mechanical Mechanical Forum - spinning bits and gyrating bobs


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
July 13th, 2020, 10:35 AM   #1
Junior Member
 
Joined: Sep 2018
From: Denver, CO

Posts: 3
Thanks: 0

I Ride:
FE250 Cold Start Issue

Hey all new to the forum.

I have a 2013 FE250 that has had starting issues since I got it. I basically have to pull the idle button out and turn the idle all the way up for it to start. And once it does start up it boggs until the engine is fully warm (1-2 mins on a fast idle).

I've not taken it to 3 different mechanics and all 3 couldn't figure it out.

What I've done so far with no success of it getting better:
  1. Replaced fuel pump
  2. Replaced fuel filters (in tank and in line small one)
  3. Replaced air filter
  4. Had valves adjusted
  5. Had fuel injector cleaned out

Anyone else have a similar issue? It's driving me crazy.

Thanks!

cmrstar430 is offline  
 
July 14th, 2020, 02:26 AM   #2
Senior Member
 
Joined: Jan 2008
From: South Western Ontario

Posts: 178
Thanks: 28

I Ride:
Did you do a compression test. Sounds like a piston issue to me. Not enough squeeze.
fedge is offline  
July 14th, 2020, 07:52 AM   #3
Junior Member
 
Joined: Sep 2018
From: Denver, CO

Posts: 3
Thanks: 0

I Ride:
Originally Posted by fedge View Post
Did you do a compression test. Sounds like a piston issue to me. Not enough squeeze.
Have not tried that yet. Started with all the other things (fuel, valve related).

Thanks.
cmrstar430 is offline  
July 14th, 2020, 08:26 AM   #4
Senior Member
 
Joined: Nov 2001
From: Ely, England

Posts: 16,104
Thanks: 508

I Ride: Husaberg FE501e 2003
go back to the last owner and ask for a confession.

Taffy
Taffy is offline  
July 14th, 2020, 08:47 AM   #5
Junior Member
 
Joined: Sep 2018
From: Denver, CO

Posts: 3
Thanks: 0

I Ride:
Originally Posted by Taffy View Post
go back to the last owner and ask for a confession.

Taffy
Thanks for the good advice.
cmrstar430 is offline  
Reply

  Husaberg Forum > Mechanical and Technical > Mechanical

Tags
cold, fe250, issue, start



Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FE 400 03 - serious cold start issue Endurism Husaberg 9 August 24th, 2016 12:45 AM
start cold fe 550 lrmaty Mechanical 2 February 21st, 2011 02:58 AM
2007 FE550 COLD START ISSUE , HELP PLEASE shane550 Mechanical 14 February 13th, 2010 11:18 PM
Cold start ok...Cold Clutch?? 08fe450 zachhill Mechanical 12 February 5th, 2010 10:23 AM
Cold Start mellowyellow Husaberg 3 June 14th, 2008 03:37 PM


Facebook Twitter Google+ RSS Feed