Husaberg
Go Back   Husaberg Forum > Mechanical and Technical > Mechanical

Mechanical Mechanical Forum - spinning bits and gyrating bobs


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
December 23rd, 2018, 03:15 AM   #1
Member
 
Joined: Jan 2008
From: bergland

Posts: 72
Thanks: 4

I Ride:
570 clutch issue

At launching as the clutch starting to be engaged it stics-loose-stics..The higher the rpm the worse the problem. I almost crashed a few times from zero till I recognized that the problem wasn't my clutch hand. Literally the only way to "launch" is from idle otherwise it does instant unwanted wheelis and the acceleration is very lumpy till the clutch engaged completely. My bike have a slipper clutch but I experienced the same or close the same (as soon as I felt that sticky-bitty symptom I'm cooled down) on a stock one. My bike runs with 7100 10w50, the stock one runs with 7100 or 300v. I searched but found nothing similar. Any ideas/solutions?
HusaPower is offline  
 
December 23rd, 2018, 11:01 AM   #2
Senior Member
 
Joined: Nov 2012
From: Sweden

Posts: 568
Thanks: 511

I Ride: HB 570 FE
I tried motul 300v and the clutch went digital, avoid that one.
TomTom is offline  
December 23rd, 2018, 11:31 AM   #3
Senior Member
 
Joined: Jan 2009
From: Brisbane, Australia

Posts: 236
Thanks: 15

I Ride: 2012 FE 570, 2004 950 Adventure, 99 YZF 400, 1982 FXR Harley Davidson
Motorex Formula 4T 15 / 50
520pilot is offline  
Reply

  Husaberg Forum > Mechanical and Technical > Mechanical

Tags
570, clutch, issue



Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fe 450 210 - weird clutch issue Flip6 Mechanical 2 January 22nd, 2018 08:58 PM
Fe450 clutch issue Mordzy Mechanical 5 April 1st, 2015 11:23 AM
2004 fe 450 clutch issue weemo1rush Mechanical 3 October 24th, 2012 08:14 AM
'02 501 Clutch issue. husaferg Mechanical 5 June 11th, 2012 11:09 AM
tube clutch: retro adapted for a clear clutch Taffy Mechanical 1 November 17th, 2010 12:47 AM


Facebook Twitter Google+ RSS Feed