Husaberg
Go Back   Husaberg Forum > Husaberg Forum > Husaberg

Husaberg Husaberg Forum - Husaberg Motorcycle Forum


Thanks Tree1Thanks
  • 1 Post By Rainerio
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
August 29th, 2019, 05:14 AM   #1
Junior Member
 
Joined: Aug 2019
From: Scotland

Posts: 2
Thanks: 0

I Ride:
Fe450 speedo not working

Hi all, first post so please be gentle with me 😊 my mate has bought a 2009 fe450, when he bought it he recond the speedo worked but now it doesn't, I've replaced the battery and checked the power supply and earth's to it but still nothing, I start the engine, spin the front wheel and try pushing the buttons on the dash but absolutely nothing comes up on the dash, no lights no numbers nothing, any ideas? 🤔🤔
peerieivan is offline  
 
August 30th, 2019, 08:48 PM   #2
Senior Member
 
Rainerio's Avatar
 
Joined: Jun 2013
From: San Francisco CA. USA

Posts: 989
Thanks: 242

I Ride: 8 Berg’s 2005-2011 2 Husky’s 1986&7 2009 Buell & 2006 Ducati
See if the magnet on disc is missing. Or wire still good from speedo to sending unit.
Thanks from peerieivan
Rainerio is offline  
August 31st, 2019, 01:57 AM   #3
Junior Member
 
Joined: Aug 2019
From: Scotland

Posts: 2
Thanks: 0

I Ride:
Thanks for the reply, should the dash not light up or show something when the buttons on the dash are pushed? I may have to cut the wiring from the magnetic pick up to check as the last owner has glued the connection together at the dash side of things!!!! It aint easy fixing someone elses repairs!!!!!!!!!
peerieivan is offline  
September 2nd, 2019, 01:29 AM   #4
Junior Member
 
Joined: Sep 2019
From: Poland

Posts: 2
Thanks: 0

I Ride:
I have similar problem
My speedo was all dirty inside. I've change small microswitches (3 pcs) from the operation buttons. Now changing the options is working fine, but i don't have backgroun light and speed is always 0. I've buy new speed sensor and install as it was previously but still no good results Wires from sensor to plus under speedo are checked and was fine. Maybe someone knows how to check speed sensor with multimeter?
Please help. I want to keep original speedo, don't want Trial Tech for this moment...
hazel84 is offline  
Reply

  Husaberg Forum > Husaberg Forum > Husaberg

Tags
fe450, speedo, working



Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
For Sale: Speedo from FE450 2004 Kiwijake Classifieds 0 June 10th, 2019 04:26 PM
2005 FE450 speedo problems Shot by Ste Electrical 3 April 6th, 2014 02:29 AM
speedo stopped working all of a sudden trent_181 Husaberg 2 June 14th, 2012 04:17 AM
Speedo Working Oddly HeyJohnnyPark Electrical 0 August 3rd, 2009 03:39 PM
How to test a speedo is working? rmgcook Electrical 8 June 25th, 2008 10:44 PM


Facebook Twitter Google+ RSS Feed