Husaberg
Go Back   Husaberg Forum > Husaberg Forum > Husaberg

Husaberg Husaberg Forum - Husaberg Motorcycle Forum


Thanks Tree23Thanks
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
July 22nd, 2017, 02:04 AM   #31
Senior Member
 
Alan's Avatar
 
Joined: Jul 2016
From: Australia, Beechworth, Vic.

Posts: 513
Thanks: 258

I Ride: when I can which isn't often enough. FX450, FE570
Interesting reading that everyone is using this 0.601v when my manual states 0.351v.

Mine read 0.358v.
Thanks from tourist
Alan is offline  
 
July 22nd, 2017, 03:33 AM   #32
Senior Member
 
tourist's Avatar
 
Joined: Nov 2012
From: Iceland

Posts: 2,367
Thanks: 797

I Ride: 1 Berg, 1 Zook
Yes, that is interesting.

I haven't tried this myself, but I vaguely understood the lore such that the 0.6V thing maybe gave a little more fuel?
Thanks from Alan
tourist is offline  
July 22nd, 2017, 04:37 AM   #33
Senior Member
 
Alan's Avatar
 
Joined: Jul 2016
From: Australia, Beechworth, Vic.

Posts: 513
Thanks: 258

I Ride: when I can which isn't often enough. FX450, FE570
http://husaberg.org/attachments/serv...eu-usa-aus.pdf

Yeah odd. Check out page 188.
Alan is offline  
July 8th, 2019, 02:30 PM   #34
Junior Member
 
Joined: Apr 2019
From: Santa Fe

Posts: 4
Thanks: 0

I Ride:
Originally Posted by Alan View Post
What ended up being the consensus? .601 or the repair manual's .351?
tagentry is offline  
July 8th, 2019, 06:41 PM   #35
Senior Member
 
Alan's Avatar
 
Joined: Jul 2016
From: Australia, Beechworth, Vic.

Posts: 513
Thanks: 258

I Ride: when I can which isn't often enough. FX450, FE570
Originally Posted by tagentry View Post
What ended up being the consensus? .601 or the repair manual's .351?


.351 was for the FX and .601 for the FE


Sent from my iPad using Tapatalk
Thanks from tagentry
Alan is offline  
July 12th, 2019, 10:37 AM   #36
Junior Member
 
Joined: Apr 2019
From: Santa Fe

Posts: 4
Thanks: 0

I Ride:
TPS Max reading

Does anyone know what the Max reading should be for a 2010 FE570? I set the minimum to .620 and I'm still getting bogging/fueling issues past ~1/2 throttle. Before you go into any other causes, I'm looking to eliminate the TPS as a cause or confirm functionality before I order one. I've already replaced the battery, spark plug, fuel filter, fuel pump, fuel injector and air filter.
tagentry is offline  
July 12th, 2019, 11:26 AM   #37
Junior Member
 
Joined: Oct 2010
From: Oakland

Posts: 28
Thanks: 4

I Ride: 2010 FE390
Repair Manual

Originally Posted by tagentry View Post
Does anyone know what the Max reading should be for a 2010 FE570? I set the minimum to .620 and I'm still getting bogging/fueling issues past ~1/2 throttle. Before you go into any other causes, I'm looking to eliminate the TPS as a cause or confirm functionality before I order one. I've already replaced the battery, spark plug, fuel filter, fuel pump, fuel injector and air filter.
I don't know it off hand, but the range should be in the ECU troubleshooting section of the repair manual. Google "Husaberg FE570 repair manual" and it should come up. It's also on this site, someplace.
robinasu is online now  
July 12th, 2019, 11:53 AM   #38
Junior Member
 
Joined: Apr 2019
From: Santa Fe

Posts: 4
Thanks: 0

I Ride:
Originally Posted by robinasu View Post
I don't know it off hand, but the range should be in the ECU troubleshooting section of the repair manual. Google "Husaberg FE570 repair manual" and it should come up. It's also on this site, someplace.
As noted above, the number in the repair manual is for the FX, not the FE.
tagentry is offline  
July 12th, 2019, 01:05 PM   #39
Junior Member
 
Joined: Oct 2010
From: Oakland

Posts: 28
Thanks: 4

I Ride: 2010 FE390
Ah

Originally Posted by tagentry View Post
As noted above, the number in the repair manual is for the FX, not the FE.
Roger that. I read the OP's question as "what is the max voltage from the TPS sensor?" OP can clarify, if needed.
robinasu is online now  
July 12th, 2019, 01:25 PM   #40
Junior Member
 
Joined: Apr 2019
From: Santa Fe

Posts: 4
Thanks: 0

I Ride:
Based on the fact the voltage to the TPS is regulated @ around 5 V for any of the bikes, I'm moving forward with the manual's range of up to 4.784 V. With that in mind, my readings are potentially pointing to a bad TPS. As I roll through the throttle, the voltage goes to zero and at full open throttle it's still only ready 3.901 V. Seems to point to a faulty TPS.
tagentry is offline  
Reply

  Husaberg Forum > Husaberg Forum > Husaberg

Tags
closed, setting, throttle, tps



Search tags for this page
Click on a term to search for related topics.
Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
setting sag brett mccracken Suspension 5 April 10th, 2015 12:13 PM
setting timing on a 98 FE 600 schultzy Electrical 11 July 14th, 2010 10:03 AM
Cutting out on rolling throttle closed loonyberg Fuel 18 February 2nd, 2008 09:00 AM
Jumps from closed throttle hus362 Fuel 9 July 24th, 2006 09:29 AM
throttle closed revs die slowly fe600racer Husaberg 9 October 2nd, 2005 02:50 AM


Facebook Twitter Google+ RSS Feed