Husaberg
Go Back   Husaberg Forum > Husaberg Forum > Husaberg

Husaberg Husaberg Forum - Husaberg Motorcycle Forum


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
February 11th, 2011, 04:27 AM   #1
Junior Member
 
Joined: Feb 2011
From:

Posts: 3
Thanks: 0

I Ride:
2010 FE450, won't start, help please

the problem is that the orange 'F1' light is not coming on whilst cranking,

I guess this means the fuel pump is not running,

Fuses are good
tried another ECU

any ideas what to try next,

thanks for any help,

Dave
ashtrans is offline  
 
February 11th, 2011, 05:12 AM   #2
Senior Member
 
Joined: Dec 2010
From: Yorkshire UK

Posts: 271
Thanks: 4

I Ride:
Re: 2010 FE450, won't start, help please

Sounds like there could be no power from the power relay? This relay operates when it sees voltage from the alternator when the engine is turned over, wether by the electric starter or bump starting and makes the 'ignition' live.

If the engine cranks OK then the battery is good so...

When you press the start button momentarily and release can you hear the fuel pump cycle?

After cranking the engine the power relay should stay engaged for a few seconds. Try the lights,horn etc to see if they work immediately after cranking. They should until the relay drops out.
pegscraper is offline  
February 11th, 2011, 05:29 AM   #3
Junior Member
 
Joined: Feb 2011
From:

Posts: 3
Thanks: 0

I Ride:
Re: 2010 FE450, won't start, help please

thanks for the reply,

no humming from the pump at all,

how can I check the power relay, I guess this is the big relay that has the 20A fuse ?

thanks again,

Dave
ashtrans is offline  
February 11th, 2011, 06:13 AM   #4
Senior Member
 
Joined: Mar 2009
From: Leoma TN

Posts: 186
Thanks: 0

I Ride:
Re: 2010 FE450, won't start, help please

Did you recently remove the tank? Perhaps the plug for the fuel pump is not secure. I have also seen someone rout the fuel pump wire too close to the header and melt it. Also disconnect the fuel line and re-attach, you should hear a distinct click if not the fuel line is not functioning. Good luck.
Mark_Donovan is offline  
February 11th, 2011, 06:54 AM   #5
Junior Member
 
Joined: Feb 2011
From:

Posts: 3
Thanks: 0

I Ride:
Re: 2010 FE450, won't start, help please

thanks Mark but I already checked the pump electrical plug and I don't think it's the fuel line as the problem seems to be electrical ie F1 light not coming on,

Dave
ashtrans is offline  
February 11th, 2011, 07:20 AM   #6
Senior Member
 
Joined: Mar 2009
From: Leoma TN

Posts: 186
Thanks: 0

I Ride:
Re: 2010 FE450, won't start, help please

Sorry I missed that in your post. I just grazed through the service manual, and could not find anything on the light not coming on.
Mark_Donovan is offline  
February 11th, 2011, 07:36 AM   #7
Senior Member
 
Joined: Dec 2010
From: Yorkshire UK

Posts: 271
Thanks: 4

I Ride:
Re: 2010 FE450, won't start, help please

The large relay next to the battery is the starter realy, not the power relay.
Working from the wiring diagram:

Check power at fuse 2. It should be permanently live (12v). Fuses 1, 3 and 4 are dead until you crank the engine and the power relay cuts in. If these fuses do not become live when trying to start the bike there is no power from the power relay.
Not exactly sure where the power relay is but looking at the parts diagrams it must be somewhere round the battery area, possibly behind the tank. It has 4 terminals.

Terminal 4 (white/red)is the main power input and terminal 3 (yellow/red) the output to the fusebox. If the power relay is not operating, bridging these terminals should send +12v to fuses 1,3 & 4 which means everything electrical on the bike (should) have power to start & run.
pegscraper is offline  
April 24th, 2011, 07:19 PM   #8
Junior Member
 
Joined: Apr 2011
From: Grand Junction, CO

Posts: 7
Thanks: 0

I Ride:
Re: 2010 FE450, won't start, help please

What was the fix?
winterfreak is offline  
April 25th, 2011, 05:14 AM   #9
Senior Member
 
Joined: Mar 2009
From: manchester england

Posts: 236
Thanks: 0

I Ride:
Re: 2010 FE450, won't start, help please

When my orange light stopped working it was a loose connection in the wiring loom near the shock
Hope this helps keep us informed
johny is offline  
Reply

  Husaberg Forum > Husaberg Forum > Husaberg

Tags
2010, fe450, start



Search tags for this page
Click on a term to search for related topics.
Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help! 09 FE450 Won't Start bkowal Mechanical 9 May 30th, 2012 06:02 PM
FE 390 2010, Click no start ninayu61 Electrical 5 August 24th, 2011 08:07 AM
Another non-start but different '10 FE450 markvfr Electrical 2 June 5th, 2011 09:17 PM
2010 FE450 FS svpowers Husaberg 0 August 24th, 2010 08:25 AM
06 fe450 won't start off E-Start fedge Mechanical 20 May 17th, 2008 02:54 AM


Facebook Twitter Google+ RSS Feed