Husaberg
Go Back   Husaberg Forum > Mechanical and Technical > Fuel

Fuel Fuel Delivery


Thanks Tree10Thanks
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
April 16th, 2018, 03:39 AM   #11
Senior Member
 
Alan's Avatar
 
Joined: Jul 2016
From: Australia, Beechworth, Vic.

Posts: 423
Thanks: 216

I Ride: when I can which isn't often enough. FX450, FE570
When was the last time the injector was cleaned?
Alan is offline  
 
April 16th, 2018, 05:27 AM   #12
Junior Member
 
Joined: Sep 2008
From: Pickering,UK

Posts: 25
Thanks: 3

I Ride: Another 09 FE450
Originally Posted by Alan View Post
When was the last time the injector was cleaned?
Alan, It was professionaly cleaned 5 hours ago, as I thought that was the problem, I also changed the filter in the tank.
I am slowly starting to think that it might be something else than just the TPS position? I am already on what would seem like a rich setting comparing to the other bikes on the forum. I think the factory setting was supposed to be .604V? This is European bike.
However moving the TPS did help, but not completely solved - at the weekend another proper test on the track - cause when I test in the garage or round the house it seems OK.
malin is offline  
April 17th, 2018, 12:26 AM   #13
Senior Member
 
Joined: Nov 2011
From: Nordic countries

Posts: 1,056
Thanks: 485

I Ride: Two FE570 -12
If you can try another injector do it. Sometimes they degrade or brake.
Is the fuel pressure good?
jon andersson is offline  
Reply

  Husaberg Forum > Mechanical and Technical > Fuel

Tags
450, backfire, cranking, long, startup, tps



Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slow cranking 570 Gezwindespoed Mechanical 6 July 6th, 2014 03:39 AM
Hard cranking and dies when throttle is not open. 2008 FE450 matikrimerman Mechanical 4 May 5th, 2012 11:04 AM
spark in relation to cranking speed. sara Mechanical 24 May 12th, 2007 02:03 AM
Q: How long does it take BMG to reply? A: Too long Polo Husaberg 4 November 28th, 2005 09:19 PM
New cam chain causing slow cranking? eon Mechanical 15 December 12th, 2004 04:03 PM


Facebook Twitter Google+ RSS Feed