Husaberg
Go Back   Husaberg Forum > Mechanical and Technical > Fuel

Fuel Fuel Delivery


Thanks Tree3Thanks
  • 2 Post By TomTom
  • 1 Post By jon andersson
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
January 26th, 2017, 07:17 AM   #1
Senior Member
 
Joined: Nov 2012
From: Sweden

Posts: 417
Thanks: 324

I Ride: HB 570 FE
570 injector malfunction woes.

So Ive been having some trouble with my bike for a while. I managed to track the problem to the injector because as soon as I took the injector out it ran good for like ten minutes and then back to mrs grumpy, second time it was out I had it professionally cleaned, but same result, ran ok for ten minutes.

Symptoms would be it takes a dozen revolutions for it to start warm (anything but stone cold), bogs on low revs and engine sound slightly cracked up (lean condition). I hooked the lambda up and it would start at ok AFR but in a minute or so it would gradually go leaner and leaner. So its not clogged it just wont deliver fuel as it should.

Today I fitted a brand new injector and now it runs well all the time *sigh of releif*
Just a heads up.

Edit: I also replaced the male fuel connector with the equivalent KTM part (77707010000) that has a filter in the connector, this part fits the OEM female.
Im going to fit a golan filter eventually, this was the quick fix and I like the idea that the filter is easily accessible.
Thanks from jon andersson and tourist

Last edited by TomTom; January 26th, 2017 at 07:25 AM.
TomTom is offline  
 
January 26th, 2017, 05:54 PM   #2
Senior Member
 
Rainerio's Avatar
 
Joined: Jun 2013
From: San Francisco CA. USA

Posts: 815
Thanks: 181

I Ride: 7 Husabergs two FE570S,FS570 FE390/450,07 FE650,05 FE550,2 Husqvarna's 86 WR400,87 510,09 Buell
Try cleaning the old one your self. To see if it's right check the spray pattern on a piece of cardboard. Should be a nice round pattern. You have hook it up to hose on your bike. You may or may out learn something.
Rainerio is offline  
January 27th, 2017, 12:18 AM   #3
Senior Member
 
Joined: Nov 2011
From: Nordic countries

Posts: 899
Thanks: 362

I Ride: Two FE570 -12
Sometimes they just break. Nothing else to do but to buy a new one.
Thanks from TomTom
jon andersson is offline  
January 27th, 2017, 08:58 AM   #4
Senior Member
 
Joined: Nov 2012
From: Sweden

Posts: 417
Thanks: 324

I Ride: HB 570 FE
Totally works now! Rode it today and yesterday with no issues. Good starting cold or warm and a different post code of umpf

Last edited by TomTom; January 29th, 2017 at 05:00 AM.
TomTom is offline  
Reply

  Husaberg Forum > Mechanical and Technical > Fuel

Tags
570, injector, malfunction, woes



Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
wossner woes! Taffy Mechanical 12 June 30th, 2015 06:17 AM
ECU: Combustion Chamber Malfunction (FS570) willlem SuperMoto 54 May 10th, 2012 08:43 PM
Battery woes please help jcb Electrical 26 March 12th, 2009 02:53 PM
Electric Start Malfunction 650Montana Electrical 9 June 13th, 2008 04:25 PM
sidestand woes sprocketflup Mechanical 2 October 17th, 2005 10:18 AM


Facebook Twitter Google+ RSS Feed