Husaberg
Go Back   Husaberg Forum > Mechanical and Technical > Fuel

Fuel Fuel Delivery


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
January 2nd, 2010, 02:33 PM   #1
Member
 
Joined: Oct 2009
From: Basingstoke UK

Posts: 37
Thanks: 0

I Ride:
FE400 Carb Problem

I have the above bike 2002 with the dellorto carb, the problem i have with it is after binning the bike, the carb floods it appears to have an over flow tube which is not blocked but the carb bowl does not drain. What may cause this?

Any advise/info is appreciated

Thanks

Bob
xbakerbob is offline  
 
January 2nd, 2010, 06:10 PM   #2
Moderator
 
berger's Avatar
 
Joined: Apr 2002
From: Phoenix Arizona

Posts: 3,146
Thanks: 9

I Ride: the pine
Re: FE400 Carb Problem

Originally Posted by xbakerbob
I have the above bike 2002 with the dellorto carb, the problem i have with it is after binning the bike, the carb floods it appears to have an over flow tube which is not blocked but the carb bowl does not drain. What may cause this?

Any advise/info is appreciated

Thanks

Bob
Huh??
I would think it would be a needle and seat issue, but I may have lost something in translation.
Do you shut the fuel petcock off when sitting, and does it leak as well?
berger is offline  
January 3rd, 2010, 01:36 PM   #3
Senior Member
 
Joined: Nov 2001
From: Ely, England

Posts: 15,486
Thanks: 412

I Ride: Husaberg FE501e 2003
RE: Re: FE400 Carb Problem

i guess it will allow extra fuel in when on it's side. there isn't an overflow in the dell orto like the keihin for high levels so you get stuck with a lot of kicking.

regards

Taffy
Taffy is offline  
Reply

  Husaberg Forum > Mechanical and Technical > Fuel

Tags
carb, fe400, problem



Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FE400 00model - need help troubleshooting electrical problem beatnig Electrical 16 February 9th, 2013 07:28 AM
fe400 carb help alex_7 Fuel 6 August 20th, 2010 04:14 AM
fe400 fuel or electrical problem?? Bif Husaberg 0 October 23rd, 2009 01:51 PM
Carb Problem? Bike won't start loz16h Fuel 11 April 22nd, 2009 06:59 PM
Starting problem Husaberg FE400 '03 ElSnorro Mechanical 11 August 20th, 2007 11:39 AM


Facebook Twitter Google+ RSS Feed