Husaberg
Go Back   Husaberg Forum > Mechanical and Technical > Electrical

Electrical Electrical Forum - wiring and more


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
June 25th, 2008, 09:33 AM   #11
Junior Member
 
Joined: Jun 2008
From: Finland

Posts: 12
Thanks: 0

I Ride:
wohoo.. it runs again! I bought that electrex direct replacement stator because of it has 6 CDI charging coils (SEM only 4) and the whole part is new. I think those old SEMs battery charging coils had seen their best days.. i got only 13.2v @ 5000rpm without lights.

Now i have fat blue spark and sparkplug color changed from black to brown / coffee. I didnt touched the carb settings while i was waiting a new stator, so ALL the mess caused by bad stator. I spend almost 100 euros to broken sparkplugs =)

Lets see how long this will last.. ofcouse good maitenance should help, i will dry an ignition cover inside after every wash and open that plastic plug after every ride session for ventilation and maybe spray some WD40 in..

Starts first kick at cold or hot.
monttukone is offline  
 
Reply

  Husaberg Forum > Mechanical and Technical > Electrical

Tags
died, fe400e, sem, stator



Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
help 570 died fish433 Husaberg 7 July 1st, 2011 04:44 PM
03 501 died riceburner Mechanical 9 February 22nd, 2011 12:38 AM
Lights have died - any suggestions? Bergster400 Electrical 4 October 26th, 2008 04:29 AM
Almost died!! F'N drunks tinbanger Husaberg 9 October 18th, 2006 04:39 PM
engine died? skinny Mechanical 13 July 2nd, 2005 10:45 AM


Facebook Twitter Google+ RSS Feed