Husaberg
Go Back   Husaberg Forum > Mechanical and Technical > Electrical

Electrical Electrical Forum - wiring and more


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
May 14th, 2006, 10:17 AM   #1
Member
 
DOLLARS's Avatar
 
Joined: Jul 2002
From: manchester,england

Posts: 70
Thanks: 1

I Ride:
Starting Issue

Was out yesterday and bike would refuse to start on the button it just spun over plenty of life in the battery it just wouldn't go pull out the kick start first kick and it would go it is a totally standard 04 450 force model done about 40 hrs tappet were set about 4 hrs ago any ideas.

Thanks Darren
DOLLARS is offline  
 
May 14th, 2006, 10:23 AM   #2
Senior Member
 
Joined: Nov 2001
From: Ely, England

Posts: 15,380
Thanks: 394

I Ride: Husaberg FE501e 2003
Re: Starting Issue

you could try a new plug. try an IXU24 nippondenso.

regards

Taffy
Taffy is offline  
May 14th, 2006, 10:27 AM   #3
Member
 
DOLLARS's Avatar
 
Joined: Jul 2002
From: manchester,england

Posts: 70
Thanks: 1

I Ride:
Re: Starting Issue

Hi taffy i'll try tomorrow thanks is that really what i think it is under your name WOW!

Thanks Amazed
DOLLARS is offline  
May 14th, 2006, 11:23 AM   #4
Senior Member
 
Joined: Nov 2001
From: Ely, England

Posts: 15,380
Thanks: 394

I Ride: Husaberg FE501e 2003
Re: Starting Issue

yep, we have a 'flanders' running the show and that's how they turn the other cheek round here!

regards

Taffy
Taffy is offline  
May 14th, 2006, 03:42 PM   #5
Senior Member
 
Bobzilla's Avatar
 
Joined: Apr 2002
From: fallon nv

Posts: 1,142
Thanks: 3

I Ride:
Re: Starting Issue

Originally Posted by Taffy
yep, we have a 'flanders' running the show and that's how they turn the other cheek round here!

regards

Taffy
Thats MISTER NED FLANDERS to you fella. Dont really wanna see the other cheek do ya?
Bobzilla is offline  
May 14th, 2006, 04:24 PM   #6
Ady
Senior Member
 
Ady's Avatar
 
Joined: Nov 2004
From: North England (Hull)

Posts: 336
Thanks: 0

I Ride:
Re: Starting Issue

Now Dollars
Is it definitely spinning fast enough - ie if you pull your manual decomp lever in, does it still spin at the same revvs.
Remember, a kick with the foot, generally spins the magneto faster than a starter motor if its an oldish bike. Therefore any detioration in the production of the spark would have the same effect - Clean coils and connections, to eliminate that first. If no better, use the doc and check your voltages with a multimeter.
The Bergs have to have everything set up perfect for them to work off the button on those little 12V YTZ7 s. I use 24v - starts instantly !!
Good luck
Keep us posted
Regards
Ady
Ady is offline  
May 15th, 2006, 09:20 AM   #7
Senior Member
 
Joined: Nov 2001
From: Ely, England

Posts: 15,380
Thanks: 394

I Ride: Husaberg FE501e 2003
Re: Starting Issue

Originally Posted by Bobzilla
Originally Posted by Taffy
yep, we have a 'flanders' running the show and that's how they turn the other cheek round here!

regards

Taffy
Thats MISTER NED FLANDERS to you fella. Dont really wanna see the other cheek do ya?
sorry bob, but you don't resemble that accusation!

regards

Taffy
Taffy is offline  
May 16th, 2006, 12:33 PM   #8
Member
 
DOLLARS's Avatar
 
Joined: Jul 2002
From: manchester,england

Posts: 70
Thanks: 1

I Ride:
Re: Starting Issue

Hi guys fitted new plug bike starts fine the time out before i had it upside down and it ingested oil it was a f***** to start after.THANKS
DOLLARS is offline  
Reply

  Husaberg Forum > Mechanical and Technical > Electrical

Tags
issue, starting



Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Starting issue allkidd Mechanical 5 March 22nd, 2014 12:31 PM
FE 570 starting issue oneal Electrical 15 April 30th, 2009 01:49 PM
Carb Issue? mark550fc Fuel 12 September 16th, 2007 03:29 PM
Kickstarter issue Bergi600 Mechanical 9 September 2nd, 2004 04:49 PM
Carb Issue? mark550fc Mechanical 12 December 31st, 1969 04:00 PM


Facebook Twitter Google+ RSS Feed