Husaberg
Go Back   Husaberg Forum > Mechanical and Technical > Electrical

Electrical Electrical Forum - wiring and more


Thanks Tree2Thanks
  • 1 Post By husabutt
  • 1 Post By Taffy
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
April 11th, 2018, 08:25 AM   #1
Junior Member
 
Joined: Apr 2018
From: finland

Posts: 2
Thanks: 0

I Ride: FE 600
Husaber FE600 2000 stator problem?

Hello guys!

I've recently bought a FE 600 2000 street legal supermoto. When i bought it started and ran great, but when i rode it a little a couple of days ago and stopped it did not start again.

The spark plug gets wet so it gets gas, and when i pulled the spark plug out and tested it for spark i did not get one, i removed the kill switch cable (orange) and still nothing. I also removed other cables from the stator and left only green red and black. Still no spark.

Stator is from sem and the cdi is sem ICU10.
Today i measured the resistance of the stator and it was:
green-black 156 Ohm.
red-black 5 k Ohm.

So do you guys think the stator is dead? Spring is coming fast here in Finland and i want to go riding!

Here is a picture of the bike.

- Roope
Attached Thumbnails
Husaber FE600 2000 stator problem?-3f9e28c0-177d-44e2-9b31-a18faa35865a-large__r_0.jpg  
Roope is offline  
 
April 11th, 2018, 01:41 PM   #2
Senior Member
 
husabutt's Avatar
 
Joined: Feb 2003
From: Escondido, Ca. USA

Posts: 3,024
Thanks: 293

I Ride: 2005 Fe450,2001 Fx470,1997 Fx600
Originally Posted by Roope View Post
Hello guys!

I've recently bought a FE 600 2000 street legal supermoto. When i bought it started and ran great, but when i rode it a little a couple of days ago and stopped it did not start again.

The spark plug gets wet so it gets gas, and when i pulled the spark plug out and tested it for spark i did not get one, i removed the kill switch cable (orange) and still nothing. I also removed other cables from the stator and left only green red and black. Still no spark.

Stator is from sem and the cdi is sem ICU10.
Today i measured the resistance of the stator and it was:
green-black 156 Ohm.
red-black 5 k Ohm.

So do you guys think the stator is dead? Spring is coming fast here in Finland and i want to go riding!

Here is a picture of the bike.

- Roope
New test figures for Husaberg

Up to 1998 >>> black & red 1750 Ohms
> black & green 23 Ohms

1999 to 2003 >>> black & red 3000 Ohms
> black & green 165 Ohms
Thanks from Roope
husabutt is offline  
April 12th, 2018, 02:03 AM   #3
Junior Member
 
Joined: Apr 2018
From: finland

Posts: 2
Thanks: 0

I Ride: FE 600
Thanks should i try again with a new stator?
Roope is offline  
April 12th, 2018, 09:03 AM   #4
Senior Member
 
Joined: Nov 2001
From: Ely, England

Posts: 15,446
Thanks: 403

I Ride: Husaberg FE501e 2003
Originally Posted by Roope View Post
Thanks should i try again with a new stator?
I think so, yes. they throw up spurious numbers when they go wrong.

regards

Taffy
Thanks from Roope
Taffy is offline  
Reply

  Husaberg Forum > Mechanical and Technical > Electrical

Tags
2000, fe600, husaber, problem, stator



Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Should I buy a 2000 fe600? DLarson Husaberg 3 October 6th, 2014 03:20 AM
help! looking for a 2000 fe600 clutch livemoto Mechanical 4 September 19th, 2014 12:38 AM
Please HELP, I need parts for a 2000 FE600 harikay Mechanical 6 February 22nd, 2014 04:36 PM
2000 fe600 lukecole Mechanical 11 October 31st, 2009 05:31 PM
2000 fe600 vs 2002 fc470 tkavan01 Husaberg 31 July 31st, 2009 10:26 PM


Facebook Twitter Google+ RSS Feed