Husaberg
Go Back   Husaberg Forum > Mechanical and Technical > Electrical

Electrical Electrical Forum - wiring and more


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
January 28th, 2018, 01:51 AM   #1
Junior Member
 
Joined: Jan 2015
From: Canberra, Australia

Posts: 22
Thanks: 6

I Ride: 2013 FE 350
2013 FE 350 wonít start

I replaced the stator on my 2013 fe350, and bike ran well on day 1 of a 3 day ride.
Tried to start with e start on day 2 - bike starts first time but after start, starter motor gives a high pitched whirring noise. ( like itís spinning overtime) and then just a click.
I shut bike down and press e start button again. Fuel pump primes but no crank. Checked positive post on starter and itís getting 12v.

Bike works well on roll start for an hour or two but after stalling, no more fuel pump priming, only hear a click when e start presses and canít roll starT. Bike will roll in neutral but seems to lock up once in gear.

Any ideas would be helpful. Would or could starter motor fault cause gears to lock up? I have tried running power to starter with a separate battery and get nothing
Cheers in advance
bombers18 is offline  
 
January 28th, 2018, 06:08 PM   #2
Senior Member
 
FE350's Avatar
 
Joined: Apr 2014
From: Chilliwack, BC, Canada

Posts: 686
Thanks: 252

I Ride: 2014 FE350, Beautiful Blonde
Check for a faulty battery
FE350 is offline  
January 29th, 2018, 12:16 AM   #3
Junior Member
 
Joined: Jan 2015
From: Canberra, Australia

Posts: 22
Thanks: 6

I Ride: 2013 FE 350
Thanks for that. Battery checked and working well. I also connected a car battery as back up. No result

Took off ignition cover and removed torque reducer. Starter motor gear doesnít spin at all so looks like something has jammed inside. Wouldnít spin when i connected power directly to positive post on starter motor.

Still doesnít explain why fuel pump doesnít prime anymore. Checked connections onto fuel pump in tank - all ok. Fuse is ok as is EFI fuse.
Doesnít seem to be getting 12v to fuel pump plug (where it plugs onto fuel pump at tank)
bombers18 is offline  
Reply

  Husaberg Forum > Mechanical and Technical > Electrical

Tags
2013, 350, start, wonít



Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2013 FE501 or 2013 EXC500 shoey85 Husaberg 7 February 8th, 2013 05:51 PM
2013 KTM 350exc SIX DAYS vs 2013 HUSABERG vs 2013 CRF X bontoa Husaberg 3 September 27th, 2012 08:53 AM
Malfunction electric start,OK Startmotor,OK Battery,NO START AWelland Mechanical 5 November 3rd, 2008 01:56 PM
Bike Died No Kick Start Only Bump Start[Broken Valve Spring] TCK! Mechanical 26 May 17th, 2007 10:57 AM
kick start, electric start problem vinman1513 Mechanical 1 March 15th, 2006 01:42 PM


Facebook Twitter Google+ RSS Feed