Husaberg Forum

Husaberg Forum (http://husaberg.org/husaberg-forums.php)
-   Electrical (http://husaberg.org/electrical/)
-   -   2009 fe390 weak spark spark falling off (http://husaberg.org/electrical/24537-2009-fe390-weak-spark-spark-falling-off.html)

magnumsmydog September 20th, 2017 03:09 PM

2009 fe390 weak spark spark falling off
 
as the title shows, it will once in a great while just pop or idle for just a second then die, what has been done...

new computer, pickup coil, stator, rectifier/regulator, anti gravity battery, fuel pump is running, new main relay. wiring found lots of bad connections and wires all fixed and rerouted, went through harness again found nothing. all the related issues have been fixed and addressed. any thoughts im about at wits end with thing.

Rainerio September 20th, 2017 05:30 PM

Try pouring A little fuel into the throttle body and try running it. If you can keep it running this way then it's fuel related. Check all fuel filters 4 of them , spray of injector also fuel pressure regulator

magnumsmydog September 20th, 2017 06:47 PM

failed to mention swapped coil with no change from a running bike, also everything fuel delivery related is new including filters and all, spark plug is new, i'm not real familiar with this fuel injection system and wondering if any sensors would cause this. also no flashing errors from light. and timing chain redone before it slowly died.

magnumsmydog September 20th, 2017 06:48 PM

still intermittent if primed with fuel

magnumsmydog September 21st, 2017 02:53 PM

so after doing my due diligence and testing sensors for hours and troubleshooting i have found that i have continuity between ground and input of ignition coil....could this be the problem

nsman September 21st, 2017 05:24 PM

no fault codes?
New stator or a rewind...?

magnumsmydog September 21st, 2017 08:02 PM

wss not a rewind just new, my thoughts at first was oil coming in was grounding out stator....i could be wrong so i ordered new one from dealer, still confused about the continuity of input and ground on the ignition coil....... puzzled

jon andersson September 21st, 2017 09:18 PM

What happened before the bike started to act up? If I understand right you cant start it now?

nsman September 22nd, 2017 03:23 AM

should be a small number between the plus and minus poles on the coil usually .5 ohms

Uncaged September 22nd, 2017 05:08 AM

Did u check the spark plug boot? They are known to gap where the boot pushes onto the wire, symptoms you describe

Sent from my SCH-I545 using Tapatalk


All times are GMT -8. The time now is 09:04 PM.

Copyright © 2019 Husaberg Forum. All rights reserved.