Husaberg
Go Back   Husaberg Forum > Mechanical and Technical > Electrical

Electrical Electrical Forum - wiring and more


Thanks Tree1Thanks
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
September 22nd, 2017, 04:20 PM   #11
Junior Member
 
Joined: Sep 2017
From: united states

Posts: 16
Thanks: 0

I Ride:
the bike just started cutting out and slowly got to where it just wint run it will hit once in awhile and run for a second once in awhile other than that weak weak spark then spark dies if u keep cranking it after 5 seconds
magnumsmydog is offline  
 
September 22nd, 2017, 04:21 PM   #12
Junior Member
 
Joined: Sep 2017
From: united states

Posts: 16
Thanks: 0

I Ride:
the ohms were right on the coil but it also has continuity between the ground and voltage input
magnumsmydog is offline  
September 27th, 2017, 05:52 PM   #13
Junior Member
 
Joined: Sep 2017
From: united states

Posts: 16
Thanks: 0

I Ride:
well thanks to you all i feel as if im nearing the end of a year end battle. i have found the plug boot and wire are definitely letting it arc all over and while cranking and twisting boot it fire more often. next on the list is i think thier is a fuel problem as im not seeing any mist in throttle body while cranking. the fuel pump had been replaced with a factory one long ago. i hear it whine but not putting out much pressure. tomorrows goal is to diagnose the fuel system and hopefully get it squirting gas.
magnumsmydog is offline  
September 28th, 2017, 09:05 AM   #14
Senior Member
 
Joined: Nov 2011
From: Nordic countries

Posts: 916
Thanks: 371

I Ride: Two FE570 -12
If you open the throttle to see the spray the ecu cuts the fuel. It will only give fuel with closed throttle when it's not running.
jon andersson is offline  
September 28th, 2017, 10:00 AM   #15
Junior Member
 
Joined: Sep 2017
From: united states

Posts: 16
Thanks: 0

I Ride:
just keeps getting more complex haha, but i sure love a berg when its right
magnumsmydog is offline  
September 28th, 2017, 05:10 PM   #16
Junior Member
 
Joined: Sep 2017
From: united states

Posts: 16
Thanks: 0

I Ride:
guess i should start by setting tps
magnumsmydog is offline  
September 29th, 2017, 01:27 AM   #17
Senior Member
 
Joined: Nov 2011
From: Nordic countries

Posts: 916
Thanks: 371

I Ride: Two FE570 -12
Yes tps is good to check. Did you change the sparkplug and sparkplug boot?
jon andersson is offline  
September 29th, 2017, 02:05 PM   #18
Junior Member
 
Joined: Sep 2017
From: united states

Posts: 16
Thanks: 0

I Ride:
just picked up new coil and boot today
magnumsmydog is offline  
September 29th, 2017, 02:06 PM   #19
Junior Member
 
Joined: Sep 2017
From: united states

Posts: 16
Thanks: 0

I Ride:
and plug is new
magnumsmydog is offline  
October 4th, 2017, 04:06 AM   #20
Senior Member
 
Joined: Jul 2011
From: vermont

Posts: 185
Thanks: 28

I Ride: 2011 fe390
No spark

Sounds to me like your tps is fried. Know anyone with a fuel injected ktm? Swap out tps. You will need a multimeter to reset, but should work regardless.

As previously stated... bad plug cap, sometimes bad plug wire. Plug wire can arc to rads if damaged. Test: turn off lights off in garage, spray water around plug wire, start, you will see it arc. Bike will run poorly or cut out during water crossings. I have also had to snip off part of wire where it meets cap because of rusting. You ride alot of wet stuff?
Thanks from jon andersson
fe390vt is offline  
Reply

  Husaberg Forum > Mechanical and Technical > Electrical

Tags
2009, falling, fe390, spark, weak



Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weak spark Tesa Electrical 9 September 6th, 2011 06:15 PM
weak spark? Zeri- Electrical 1 June 7th, 2009 09:01 AM
2002 501 weak spark or no spark bergtime Electrical 3 December 11th, 2008 02:44 AM
Weak spark and knackered right leg! plumbbob Electrical 13 September 7th, 2008 12:57 PM
Weak spark loonyberg Electrical 5 January 20th, 2008 09:54 AM


Facebook Twitter Google+ RSS Feed