Husaberg
Go Back   Husaberg Forum > Mechanical and Technical > Electrical

Electrical Electrical Forum - wiring and more


Thanks Tree15Thanks
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
March 29th, 2016, 11:13 PM   #31
Junior Member
 
csrc47's Avatar
 
Joined: Dec 2015
From: San Diego

Posts: 26
Thanks: 0

I Ride: 00 fe600e
Appreciate it Taffy as I said however I already sent her a message regarding availability and such a couple days ago and haven't received a response yet....anybody have a good stator ? help ?
csrc47 is offline  
 
March 31st, 2016, 10:40 PM   #32
Junior Member
 
csrc47's Avatar
 
Joined: Dec 2015
From: San Diego

Posts: 26
Thanks: 0

I Ride: 00 fe600e
update on RMstator progress; they emailed me back requesting ohm readings and pictures. So I provided that. They said they would send me a new one once they verified failure with their tech so I guess that would work for now
csrc47 is offline  
April 2nd, 2016, 02:52 AM   #33
Senior Member
 
Joined: Sep 2006
From: Hayle Cornwall

Posts: 987
Thanks: 22

I Ride:
Hi Steve, you sorted yet?

Sparks.
sparks is offline  
July 28th, 2016, 06:31 PM   #34
Junior Member
 
Joined: Apr 2016
From: Montana, USA

Posts: 2
Thanks: 0

I Ride:
Sorry to revive a dead thread, but I am having the exact same issue, with the same product.
Has anyone come up with a fix or been successful with an rmstator?
I purchased a non running 2002 FC 550 earlier this year with a bad SEM stator and purchased the rmstator replacement, chalked the backfiring up to a dead carb (retro fit FCR Production carb, which ended up actually being nearly dead)
Ended up replacing all the bearings and intake valves, even bought a jet kit from Taffy, but still have this backfiring issue
Thanks in advance
Miles
Isaiahmiles is offline  
November 6th, 2016, 02:20 AM   #35
Junior Member
 
Joined: Sep 2016
From: Melbourne

Posts: 14
Thanks: 0

I Ride: '03 FE501, '05 FE450 & '11 FE450
Originally Posted by Isaiahmiles View Post
Sorry to revive a dead thread, but I am having the exact same issue, with the same product.
Has anyone come up with a fix or been successful with an rmstator?
I purchased a non running 2002 FC 550 earlier this year with a bad SEM stator and purchased the rmstator replacement, chalked the backfiring up to a dead carb (retro fit FCR Production carb, which ended up actually being nearly dead)
Ended up replacing all the bearings and intake valves, even bought a jet kit from Taffy, but still have this backfiring issue
Thanks in advance
Miles
Did anyone get this issue sorted?

I picked up one of the rm stators aswell, when I also bought a "beefy" Starter from Taffy, and new battery - Same issue - Backfire through the carb...

Before searching the forum, I also thought, Carb too lean, and/or valve timing issue. Now I have triple checked everything and reground valves, reset clearances, and have completely rebuilt the carb. Compression is good, sprak is good, but timing is a mile out.

I too did the whole "turn the stator without the bolts in", and managed to get it to run for a bit, but as someone already said, it is like 60 degrees out, when the bolts are put in...

Is it wired wrong internally, or have they put the mounting holes in the wrong place>?
kiwitim is offline  
November 7th, 2016, 12:35 AM   #36
Senior Member
 
Joined: Nov 2001
From: Ely, England

Posts: 14,726
Thanks: 275

I Ride:
you need to get the ignition timing right. why didn't you buy an electrex or get your SEM stator repaired? you can get help with those two?

why?

you're there, i'm here and nobody can help you both. G-R-E-A-T.....

WELL, GLEAN WHAT YOU CAN FROM THE IGNITION TIMING VIDEOS HERE:
FACEBOOK
TAFFMEISTERS
videos
ignition timing

get your flywheels marked properly. the electrex work better near to fully retarded (there's a word with relevance ....) and back perhaps 1mm at the three screws (advanced). somewhere around there.

regards Taffy
Taffy is offline  
November 7th, 2016, 12:52 AM   #37
Junior Member
 
Joined: Sep 2016
From: Melbourne

Posts: 14
Thanks: 0

I Ride: '03 FE501, '05 FE450 & '11 FE450
Why? Because that's what I could get quickly. No need to be condescending though, not everyone has your experience.

I have looked through your videos, and they are great help. I have done the timing marks and then continued writing 1-20 around the flywheel so I could see with the strobe, how far out it was.

I am now wondering if the pickup coil is wound backwards.

Anyway- Taffy do you sell ignition modules as well? I may grab a stator off you and just wait...
kiwitim is offline  
November 7th, 2016, 02:30 AM   #38
Senior Member
 
Joined: Nov 2001
From: Ely, England

Posts: 14,726
Thanks: 275

I Ride:
the Husaberg stator is on the right and all KTMs are on the left. an electrical engineer can get a bit cocky after a while and tell you that the same ignition advance applies to all 400s ar that it doesn't matter too much etc etc. but what if they forget that WE have OUR stator on the RIGHT and NOT the LEFT?

then you get retarded not advanced? the coils in the pick up should be spooled up in the other direction. that's what sparks says anyway! and he is our resident expert.

yes I have Electrex stators in stock but i sold two at the weekend and am out again. will order more today.....

regards

Taffy
Taffy is offline  
Reply

  Husaberg Forum > Mechanical and Technical > Electrical

Tags
player, replacement, sem



Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Replacement battery Potter Electrical 53 October 10th, 2016 06:24 AM
Cam chain replacement LeFrog Mechanical 12 February 16th, 2007 08:53 PM
fly wheel replacement ferret Electrical 7 November 17th, 2006 01:27 AM
replacement tailpipe. BigDave Husaberg 1 May 10th, 2006 03:31 PM
con rod replacement oyk Mechanical 0 January 14th, 2006 10:07 AM


Facebook Twitter Google+ RSS Feed