Husaberg
Go Back   Husaberg Forum > Mechanical and Technical > Electrical

Electrical Electrical Forum - wiring and more


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
December 6th, 2015, 06:31 PM   #1
Junior Member
 
Joined: Dec 2015
From: BC

Posts: 3
Thanks: 0

I Ride:
2009 570 won't start

I have a fe570 running a Timbersled Mountainhorse kit. Long story short I had an issue last week. Starter would not disengage , relay got hot and fried, smoke poured out etc. Managed to ride out by jumping across to battery to start bike. Replaced the relay and now bike won't start. I've swapped the start switch from another 570 and its relay both work fine on other bike. Just checked wiring harness to start switch and no power coming to switch, there is on the other bike. I can't find any decent wiring diagrams and am admittably not a good electrician . Any insides?
Tuchodi51 is offline  
 
December 8th, 2015, 01:43 PM   #2
Junior Member
 
Joined: Dec 2015
From: BC

Posts: 3
Thanks: 0

I Ride:
I can't find any wiring diagrams worth a damn that show if there's a fusible link or a fuse in the start loop . Tried taking power from battery up to switch ,still nothing. Does anyone know if the rectifier is part of this loop? Bike will still run if I jump battery to starter lead off the main relay. Closest dealer is 5 hr drive so really don't want to take it in to the shop
Tuchodi51 is offline  
December 8th, 2015, 10:21 PM   #3
Senior Member
 
Joined: Nov 2011
From: Nordic countries

Posts: 1,088
Thanks: 505

I Ride: 3x FE570
You have a fuse on the relay itself for the start loop. Actually two as one is backup, they are yellow.


Workshop manual:

Wiring diagram:

Last edited by jon andersson; December 8th, 2015 at 10:44 PM.
jon andersson is offline  
December 9th, 2015, 08:18 AM   #4
Junior Member
 
Joined: Dec 2015
From: BC

Posts: 3
Thanks: 0

I Ride:
Ya , I've replaced the relay and all the fuses on the bike. Looking like possibly a broken wire in the harness. I jumped a power wire up to the switch and it sparks . Going to do a continuity check on the wire for the start switch tonight. Thx for the diagram though, better than anything I've found.
Tuchodi51 is offline  
December 18th, 2015, 12:41 AM   #5
Junior Member
 
Joined: Feb 2015
From: australia

Posts: 3
Thanks: 0

I Ride:
Had similar with mine inside the loom traced 4 red and white wires that join into one,one of those were broken.
trevor wright is offline  
Reply

  Husaberg Forum > Mechanical and Technical > Electrical

Tags
2009, 570, start



Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SOS Start problem Husaberg FE450 2009 hardenduro.tk Mechanical 23 April 17th, 2014 03:46 PM
2009 570 will crank but not start jed550e Electrical 41 November 12th, 2009 09:12 AM
Malfunction electric start,OK Startmotor,OK Battery,NO START AWelland Mechanical 5 November 3rd, 2008 02:56 PM
Bike Died No Kick Start Only Bump Start[Broken Valve Spring] TCK! Mechanical 26 May 17th, 2007 11:57 AM
kick start, electric start problem vinman1513 Mechanical 1 March 15th, 2006 02:42 PM


Facebook Twitter Google+ RSS Feed