Husaberg
Go Back   Husaberg Forum > Mechanical and Technical > Electrical

Electrical Electrical Forum - wiring and more


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
September 1st, 2015, 10:22 PM   #1
Junior Member
 
Joined: Jun 2015
From: Norway

Posts: 16
Thanks: 0

I Ride: 2003 FE650E
2003 FE650 Speedometer not working

Ever since I bought this bike the speedo has never worked for a second, previous owner claimed it worked intermittently for a period before dying on him.

I pulled it apart and gave it the standard electronics treatment, checked connections, board, soldering points, battery but it looks flawless inside.

However, if I disconnect both the power and battery for a few minutes and then hook it back up to the 12V it lights up, like if it's running a short boot sequence but then goes black again. Saw this happen a few times while trying to figure it out.

Only possible issue I saw was a bit of oxidation on the + and - cables going on to the board, and likewise in the connectors outside, so I cleaned it out with electronics spray and brushes. Connectivity seems fine with multimeter.

I've heard this was a common fault on them so I'm thinking bad electronics components.

Anyone have any suggestions on what to do?
Order a Trail Tech Vapor?
Bongo is offline  
 
September 2nd, 2015, 08:33 AM   #2
Moderator
 
ned37's Avatar
 
Joined: Dec 2004
From: back in cottonwood, az

Posts: 2,353
Thanks: 203

I Ride: '08 HUSKY te610
i never had much luck with the trailtech on a 650. vibes killed it twice.
try to find a used oem from a berg or ktm. either type will work as long as you swap connectors
ned37 is offline  
September 3rd, 2015, 08:40 AM   #3
Junior Member
 
Joined: Jun 2015
From: Norway

Posts: 16
Thanks: 0

I Ride: 2003 FE650E
Oh, that's a bit of a downer. It seemed so nice. Gonna check out used ones as well. Curious though, are the vibrations more aggressive on the 650 than other models? Or did the trail tech have poor mounts?
Bongo is offline  
September 4th, 2015, 07:50 AM   #4
Moderator
 
ned37's Avatar
 
Joined: Dec 2004
From: back in cottonwood, az

Posts: 2,353
Thanks: 203

I Ride: '08 HUSKY te610
my 650 was an '02 and shook quite a bit. i had the proper mounts and guard for the speedo but it came apart on the bottom. second one just quit working.
Attached Thumbnails
2003 FE650 Speedometer not working-trailtech.jpg  
ned37 is offline  
September 4th, 2015, 08:21 AM   #5
Junior Member
 
Joined: Jun 2015
From: Norway

Posts: 16
Thanks: 0

I Ride: 2003 FE650E
What did the warranty say about such failures?
Bongo is offline  
September 5th, 2015, 07:41 AM   #6
Moderator
 
ned37's Avatar
 
Joined: Dec 2004
From: back in cottonwood, az

Posts: 2,353
Thanks: 203

I Ride: '08 HUSKY te610
they wouldn't replace it, but sold me one (refurb?) at dealer cost (that's the one that died)
ned37 is offline  
Reply

  Husaberg Forum > Mechanical and Technical > Electrical

Tags
2003, fe650, speedometer, working



Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Considering a 2003 fe650, and would appreciate input. sgomes Husaberg 31 April 28th, 2014 11:56 AM
2010 570 Speedometer not working analyser Electrical 7 October 28th, 2013 08:25 AM
fe650 speedometer calibration mitchellchpr Electrical 2 August 6th, 2007 07:49 AM
2003 Honda xR650 VS FE650 leglocker Husaberg 20 December 28th, 2006 12:18 PM
2003 vs 2004 FE650 Reliability doug1 Mechanical 29 October 17th, 2004 02:02 PM


Facebook Twitter Google+ RSS Feed