Husaberg
Go Back   Husaberg Forum > Mechanical and Technical > Electrical

Electrical Electrical Forum - wiring and more


Thanks Tree5Thanks
  • 3 Post By hooter
  • 2 Post By hooter
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
March 1st, 2015, 12:18 PM   #1
Member
 
Joined: Apr 2013
From: Victoria, BC, Canada

Posts: 48
Thanks: 10

I Ride: 2015 Husky FE350s
FE390 won't run, blows fuse #2

Hi bergers, I was riding my 2010 FE390 today for about 1/2 hour when the engine suddenly cut out and wouldn't restart. Dragged it home, found that fuse F2 is blown, and blows whenever I crank the starter.

Where should I look for the problem? It's not the fuel pump, I disconnected it and the fuse still blows. I checked the wiring diagram and it appears this fuse connects the solenoid to the engine control module. Do I need a new ECM?

Thanks in advance for any advice you can offer.
hooter is offline  
 
March 2nd, 2015, 09:22 PM   #2
Member
 
Joined: Apr 2013
From: Victoria, BC, Canada

Posts: 48
Thanks: 10

I Ride: 2015 Husky FE350s
In case anyone's interested, I took the bike apart and found the wire for the fuel pump had touched the exhaust shield and melted, causing a short to ground. It is now securely tywrapped to the main harness and the bike is running again.
hooter is offline  
March 2nd, 2015, 10:37 PM   #3
Senior Member
 
berglsmerg's Avatar
 
Joined: Aug 2009
From: Charters Towers, Australia

Posts: 1,296
Thanks: 344

I Ride: FE 610 oh yea
Thanks! The IAT wire is a good one for that too.
berglsmerg is offline  
March 3rd, 2015, 06:02 AM   #4
Senior Member
 
PEI Mudder's Avatar
 
Joined: Sep 2013
From: Nova Scotia Canada, Granite Hills enduro park

Posts: 321
Thanks: 54

I Ride: 2006 FE-550E 2013 TE-250 sold 2010 FE390
Would that be something that I should look at on my 2010/ 390 is it not very well shielded ?
PEI Mudder is offline  
March 3rd, 2015, 08:25 AM   #5
Member
 
Joined: Apr 2013
From: Victoria, BC, Canada

Posts: 48
Thanks: 10

I Ride: 2015 Husky FE350s
Originally Posted by PEI Mudder View Post
Would that be something that I should look at on my 2010/ 390 is it not very well shielded ?
I bought my bike used so I don't know how it is configured from the factory, but it might be worth a check. I had just added turn signals to my bike before it failed, so I think I probably displaced the wire when I pushed the new harness under the tank and through the opening behind the air filter.

Yes I know, it's my own fault for being too lazy to take the tank off when I added the wiring. I ended up taking it off anyway to fix the short. Lesson learned (again): there are no shortcuts, do it right the first time, etc etc...
Thanks from tourist and PEI Mudder
hooter is offline  
Reply

  Husaberg Forum > Mechanical and Technical > Electrical

Tags
blows, fe390, fuse, run



Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fuel pump fuse blows RAHRAH Husaberg 11 September 29th, 2012 12:35 PM
starter fuse wardy Electrical 5 December 23rd, 2011 04:44 AM
Blown fuse? ElSnorro Electrical 15 January 5th, 2008 07:39 AM
Engine Blows-up acyr Mechanical 52 March 21st, 2007 01:44 PM
Check the fuse first TightCannon Electrical 0 November 14th, 2005 01:37 AM


Facebook Twitter Google+ RSS Feed