Husaberg
Go Back   Husaberg Forum > Mechanical and Technical > Electrical

Electrical Electrical Forum - wiring and more


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
July 19th, 2011, 04:12 AM   #1
Member
 
Joined: Aug 2010
From:

Posts: 74
Thanks: 1

I Ride:
FE 390 2010, Click no start

When I press the start button, all I get is a click sound (no fuel pump sound). I can push start the bike and it will run fine. I have put a new fully charged battery in and have checked all connections behind the light so far. So now I am looking for advice. Where should I look next?
ninayu61 is offline  
 
July 21st, 2011, 03:54 AM   #2
Member
 
Joined: Aug 2010
From:

Posts: 74
Thanks: 1

I Ride:
Re: FE 390 2010, Click no start

Bad e-starter was the problem. I am now looking for a good deal on a e-starter.
ninayu61 is offline  
July 22nd, 2011, 07:11 PM   #3
Member
 
Joined: Aug 2010
From:

Posts: 74
Thanks: 1

I Ride:
Re: FE 390 2010, Click no start

Starter had taken on water and rusted up. A good cleaning and some grease and we are up and running fine.
ninayu61 is offline  
July 22nd, 2011, 10:34 PM   #4
Senior Member
 
Joined: Jan 2011
From: San Jose, Ca

Posts: 104
Thanks: 2

I Ride:
Re: FE 390 2010, Click no start

Thank you for posting the fix!
cleoent is offline  
July 23rd, 2011, 12:51 PM   #5
Member
 
Joined: Aug 2010
From:

Posts: 74
Thanks: 1

I Ride:
Re: FE 390 2010, Click no start

To ensure water would not get in again I took the starter apart and rebuilt using High Temp gasket seal to enhance all five O-ring seals. During this second time apart, I noticed one O-ring that had been twisted during original installation. I am of the opinion that my starter was made on a Monday by a man who missed his morning coffee.
ninayu61 is offline  
August 24th, 2011, 09:07 AM   #6
Junior Member
 
Joined: Jul 2011
From: Sweden

Posts: 4
Thanks: 0

I Ride:
Re: FE 390 2010, Click no start

2x on thanks for posting the fix.
Later
Radbuster is offline  
Reply

  Husaberg Forum > Mechanical and Technical > Electrical

Tags
2010, 390, click, start



Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2010 FE390 Won't Start pmdparts Mechanical 4 August 19th, 2013 04:42 PM
2010 FE450, won't start, help please ashtrans Husaberg 8 April 25th, 2011 06:14 AM
Hot Start Cure 2010's 390 (aus) husapye Fuel 30 June 21st, 2010 09:40 PM
Click but nothing else mat650 Electrical 7 October 2nd, 2009 12:55 AM
Kick start does not "CLICK" any more ... LeFrog Mechanical 8 November 30th, 2006 03:19 AM


Facebook Twitter Google+ RSS Feed