Husaberg Forum

Husaberg Forum (http://husaberg.org/husaberg-forums.php)
-   Cooling Systems (http://husaberg.org/cooling-systems/)
-   -   Water pump loses water after thousands of replacements.. (http://husaberg.org/cooling-systems/16812-water-pump-loses-water-after-thousands-replacements.html)

Leyf July 13th, 2013 06:16 AM

Water pump loses water after thousands of replacements..
 
Hey! My water pump still leaks cooland after i replaced the head gasket, the foot gasket and everything from the water pump. I got a 570 FE from 09 and it leaks coolant since 50hrs and now im at 70.. Anybody help?

berglsmerg July 14th, 2013 05:03 AM

Re: Water pump loses water after thousands of replacements..
 
Did you check the seals are in the correct way ? Some 09's came with them in back to front and it's easy to put new seals in just like the factory did, you want the two springs facing away from each other.
There is also a weep hole mod that keeps the goom out of the area between the two seal, sometimes the goom can hurt the sealing area of the pump shaft.

Did you surface the head and cylinder when doing the gaskets ? Did you use mls or copper head gasket ? And do you get little bubbles in your radiator with the cap off ?

It's a very frustrating thing hope this helps.

Leyf July 14th, 2013 06:50 AM

Re: Water pump loses water after thousands of replacements..
 
Hey i replaced them in the right way.

I think i used a copper gasket and i surfaced them beofore i used them. No i dont get any bubbles :/

toulioss October 2nd, 2013 06:00 AM

Re: Water pump loses water after thousands of replacements..
 
hi
i had leakage from the weep hole and the overflow radiator hose. Replaced the radiator cap with new. Problem solved.

Taffy October 3rd, 2013 02:16 AM

Re: Water pump loses water after thousands of replacements..
 
the factory do a repair kit. a lot of people don't realise the coolant is coming from a weep hole and not around the hose clip which is what it initially looks like?

Taffy

toulioss October 6th, 2013 01:58 PM

Re: Water pump loses water after thousands of replacements..
 
is it normal tho, to lose all the time liquid from the weephole?

Taffy October 7th, 2013 02:06 AM

Re: Water pump loses water after thousands of replacements..
 
of course not!

Taffy


All times are GMT -8. The time now is 08:04 AM.

Copyright © 2019 Husaberg Forum. All rights reserved.